logo

English
Nederlands

logo

MyVoice Home


Fotoalbum

Projecten

nul insteller


ElAnimal / Links

Winkels in Nederland

De Locloods is een lokale machine handel op slechts 10 km van mijn huis. Heerlijk die kleinere winkels: meestal meer klantgericht dan de grote machine leveranciers. Heeft verschillende soorten machines, gereedschappen en materialen.

Herman Buitelaar, bij Gouda, is een grote machinehandel met hun eigen merk machines (made in China). Ze hebben een groot assortiment aan machines in de winkel staan.

Stappenmotor.nl is an internet winkel met stappenmotoren, aandrijf-componenten en geleidesystemen. Goede service en snelle levering.

Andere winkels

Wisent is leverancier van Step4 freesmachines, diverse spindels en frezen.

CNC-Plus is een Duitse web-shop met veel onderdelen. Ik heb twee keer spullen besteld, het duurt een tijd voor er geleverd was en ik kreeg geen goede melding van binnengekomen betaling of verzonden zendingen, maar alles kwam wel binnen

KIM Komeetstaalis een groothandel met veel gereedschappen en frezen.

Hufschmied is producent/leverancier van frezen voor verschillende doeleinden met een eigen web-shop, maar let op: de prijzen zijn ex btw!

Arno Werkzeuge is nog een Duitse fabrikant met een heel uitgebreide catalogus.

Software

LinuxCNC.org is de website van EMC, het Linux systeem om de CNC machine aan te sturen

DeskProto is de 3D CAM software die ik gebruik. Ondersteunt machines met 3 en 4 assen en nu zelfs met support voor een 5e, handmatig bediende, as om de 4e as te kantelen.

Filou is niet alleen een web-shop met diverse software maar ze maken ook hun eigen CAM software, FILOU, om 2.5D freesdata van .DXF files te maken. Ideaal om (conventionele) machine onderdelen te frezen.

Rhinoceros, ook wel Rhino3D of gewoon Rhino genoemd, is een veelzuidig 3D CAD programma wast direct met mijn Microscribe 3D scanner werkt. Rhino is perfect voor vrije vormen in 3D door gebruik te maken van nurbs, surfaces en solids. Rhino wordt, inclusief support en training, door Filou geleverd.

Scanners

NextEngine is een professionele desktop laser scanner.

Microscribe is een taster-scanner met als optie een laser-scankop.

David-laserscanner is een low cost laser scanner programma wat gebruik maakt van een standaard webcam. Een perfecte oplossing for de hobbyist.

Andere websites

Peters CNC Ecke is een Duits forum met groepen voor verschillende CAD/CAM software en verschillende machine controllers.

Diverse Links

Hier staat een lijst met afmetingen van verschillende typen spantangen.

Schroefdraad tabellen voor Metrisch, WW/BSF/BSP en UNC/UNF/UNEF/NP draad.

5-axis.com heeft een mooie kop om een 3-assige machine te converteren naar 5 assen.

Als je zelf een machine wilt bouwen kijk dan eens naar Rockcliff Machine inc, ze verkopen mooie tekeningen van een houten frame. Het ontwerp ziet er goed uit voor niet al te zware hobby doeleinden.

Op zoek naar een 3D taster kwam ik een bouwbeschrijving tegen The "One Penny" touch probe ziet er eenvoudig uit en is makkelijk te maken, maar ik vraag me af wat de nauwkeurigheid uiteindelijk is. Graham Heeft een heel mooie beschrijving van zijn touch probe gebaseerd op het (deels gepattenteerde) ontwerp van Renishaw. Dat ziet er beter uit en moet vrij eenvoudig te maken zijn met een aantal fietskogeltjes en hard stalen asjes van oude printboortjes (en die heb ik vast nog wel een paar liggen).

Via AmericanFabricator op youtube kwam ik het concept van de roterende co-axial indicator tegen. Niet voor CNC gebruik maar toch leuk te vermelden. AmericanFabricator heeft leuke HowTos verstopt in zijn soms komische videos.

Het kiezen ven frezen is toch lastig, vooral kleine maten (3 mm) met en zonder bolkop zijn lastig te vinden. KIM Komeetstaal levert verschillende merken, daar heb ik dus maar eens een catalogus besteld, zo te zien aan de aanbiedingsfolder op de site heb ik daar meer kans op de juiste frezen.

Misschien niet gerelateerd aan CNC: Roest verwijderen met electrolyse kan misschien een manier zijn om een goedkoop verkregen verroest stuk gereedschap weer bruikbaar te maken.

SeGuRuCool met mooie tutorials voor SolidEdge.