logo

MyVoice Home

MyBike

Cycling

Weekendje Veluwe

Voor het weekend heb ik eens een fiets gehuurd: De Nazca Fiero die op CycleVision al mijn favoriet was staat ook te huur bij Elan Ligfietsen in Nijmegen. Alleen heeft deze wel een bovenstuur en ik vond de fiets met onderstuur beter onder controle te houden. We zullen het wel zien.
In het begin fietst het wat wiebelig, het stuur staat er dicht bij en vrij ver omhoog. Thuisgekomen maar eerst even het stuur iets lager plaatsen en iets verder naar voren. Door de makkelijke afstelmogelijkheden geen enkel probleem!.

Dit gaat een stuk beter. Op de Waalbrug aangekomen geldt hier ook een maximum snelheid maar ik denk niet dat ik hier echt op het overtreden van deze snelheid hoef te letten. Ik fiets gewoon rustig door met 25 km/uur de brug op en met een 35 er weer van af. Onder aan de brug is een scherpe bocht van 180 graden richting dijk. Toch maar even de snelheid eruit halen ...
Het uitzicht vanaf de ligfiets is wel even wat anders, op de burg kijk je door de spijlen van het hek heen.

Ligfietsen krijgt bij Bemmel wel een heel vreemde betekenis. Als ik op de terugweg van Huissen naar Bemmel fiets kom ik daar deze vreemde wegomleiding tegen: alleen voor ligfietsers?
Door deze alternatieve omleiding mis ik wel de afslag naar Nijmegen in Bemmel. Het fietspad is al wel verlegd naar de linker kant van de weg maar de ANWB borden zijn nu niet meer zichtbaar.

Op de heenweg viel mijn oog op de kersen verkoper. Voor een kilootje lekkere kersen heb ik altijd wel plek. Toch handig dat ik meestal een paar extra plastic tassen bij me heb, ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als die kersen geplet worden in de fietstas.
Omdat de kersen bij mijn ouders ook wel in de smaak vallen neem ik op de terugweg nog een kilo mee en 's avonds zit ik heerlijk te genieten van een kersenpannenkoek.

Ik ben ziek, het is nu officieel: ik heb duidelijk last van de ligfietskoorts ...
Dus ik ga gewoon verder. Maandag: rondje Nijmegen, Heumen, Cuijk, Middelar, Mook, Molenhoek, Heumen en dan langs het kanaal weer terug naar huis (45 km). Bij molenhoek kom ik weer een vreemd fietspad tegen. Deze keer voor sta-fietsen? Rare jongens die Limburgers ...